Κωνσταντίνος Αγγέλου, ζωγράφος, γλύπτης, εικαστικά περιβάλλοντα

Κωνσταντίνος Αγγέλου

Ο Κωνσταντίνος Αγγελου γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1973 στην Αθήνα. Σε βρεφική ηλικία μετανάστευσε στο Ιράκ και επανήρθε πάλι στα 9 του στην Ελλάδα

 

Εκπαίδευση

 

Το 1995 τελειώνει το Τμήμα Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής της Αθήνας και το 1997 εισέρχεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2002 αποφοιτά με άριστα από το εργαστήριο ζωγραφική του Χρόνη Μπότσογλου) ενώ του απονέμεται τιμητική υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. Το 2003 εισέρχεται στο εργαστήριο γλυπτικής του Γιώργου Λάππα και μετέπειτα αποκτά master στην ζωγραφική.

 

Εμπειρία

 

Από το 2002 και για δυόμισι χρόνια θα εργαστεί για τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ως στέλεχος σχεδιασμού νέων προιοντων. Το 2006 ιδρύει το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ - INDEPENDENT ARTIST NETWORK. Το δίκτυο θα πραγματοποιήσει διεθνείς παρουσίες σε Συρία, Ιταλία και Βέλγιο και στην Ελλάδα.  Το 2015 ιδρύει και συντονίζει τη διεθνή biennale SPHINX στην Θήβα, με βάση την θεωρεία της «κοινωνικής γλυπτικής» που επεξεργάζεται ως έναν ολιστικό, συμμετοχικό προσδιορισμό της τέχνης. Στο Φεστιβάλ παίρνουν μέρος σημαντικοί καλλιτέχνες και πανεπιστήμια απ' όλο τον κόσμο ενώ η πλατφόρμα δράσης είναι συμμετοχική, ανοιχτή στην πόλη και τους κατοικους της και στοχεύει στην ανάδυση της μνήμης με την σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν.

 

Ενδιαφέροντα

 

Ως καλλιτέχνης καταπιάνεται σε τομείς όπως οι κατασκευές, οι εγκαταστάσεις και οι ψηφιακές μορφές τέχνης που εντάσσονται σε ένα αντιθετικό διάλογο με πιο παραδοσιακές μορφές εικαστικής δημιουργίας και φτωχά υλικά.  Μελετά πάντα φιλοσοφία εντατικά, γράφει άρθρα και συμμετέχει σε διαλέξεις και συζητήσεις σχετικά με τη φιλοσοφία της τέχνης και τον σύγχρονο ρόλο της στην κοινωνική πραγματικότητα.

 

Διακρίσεις

 

Βραβευμένα δημόσια έργα του είναι μεταξύ άλλων οι αποβάθρες του Σταθμούτου ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια στην Αθήνα. Η τηλεπικοινωνιακή και πραγματική εγκατάσταση διασύνδεσης των δύο πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρώπης, του luxemburg και του Sibiu  με την Ελλάδα, με τίτλο "Miorita - Melusina & Sphinx" θα πάρει το πρώτο βραβείο. Πολλές είναι οι παρουσιάσεις του έργου του και οι συνεντεύξεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το πλήρες βιογραφικά θα το βρείτε στο https://www.angeloukonstantin.com/

 

Επικοινωνία:

Οσίου Κλήμεντος 3, 32200, Θήβα

Tnà.6976427129

con.angelou@gmail.com

https://www.angeloukonstantin.com/

https://www.sphinx-biennale.com/

IMAG0257_edited.jpg