πλαστικές τέχνες

Πράξη: Εικαστικές Εκθέσεις
4 Οκτωβρίου - 4 Νοεμβρίου 2015

Εκθέσεις εικαστικών έργων, καλλιτεχνών του παγκόσμιου χωριού, σε αναζήτηση της οντολογικής ταυτότητας του ανθρώπου μέσα από την διερεύνηση του πολιτισμικού και ιστορικού αποθέματος αποθέματος της πιο αρχαίας πόλης της Ευρώπης που τώρα κοιμάται.Η συνομιλία του παρόντος με το παρελθόν θα δώσει τις απαντήσεις για το νόημα του ανθρώπου του μέλλοντος, απαντήσεις που θα καθορίσουν την μοίρα της ίδιας της πόλης και θα προσδιορίσουν την φύση του ανθρώπου και του πολιτισμού. Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε 2-3 χώρους μέσα την πόλη.

Πράξη: Γλυπτά σε συνομιλία με σημεία πολιτιστικής σημασίας

1η Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου 2015

Έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο σε διάφορα σημεία της πόλης σε σχέση και συνομιλία με τα επιτόπου ιστορικά-αρχαιολογικά κατάλοιπα (πχ. Το παλάτι του Κάδμου, την οπλοθήκη του παλατιού, το σπίτι του Ηρακλή, το ναός του Ισμήνιου Απόλλωνα, την κρήνη της Δίρκης, τον τάφος της Αντιγόνης, τον Πίνδαρο, κ.α.).

Πράξη: VIDEO ART AND ANIMATIONS
1η Οκτωβρίου - 16 Νοεμβρίου 2015

Διεθνές κάλεσμα για την δημιουργία 6λεπτων video και animation με θέμα την αναζήτηση της λύσης του αινίγματος του ανθρώπου που θέτει η σφίγγα.

Πράξη: Αφίσες καλλιτεχνών
15 Ιουλίου - 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σειρές αφισών μέσα από παγκόσμιο εικαστικό διαγωνισμό θα τοποθετηθούν σε ειδικούς χώρους και καταστήματα σε όλο τον αστικό ιστό ενεργοποιώντας στο παρόν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της πιο αρχαίας πόλης της Ευρώπης που τώρα κοιμάται. Έτσι οι καλλιτέχνες του κόσμου θ’ απαντήσουν στο ερώτημα για το τι προσδιορίζει την φύση του ανθρώπου και του πολιτισμού.

Πράξη: HAPPENINGS
20 Ιουλίου - 31 Αυγούστου 2015 

Διεθνές κάλεσμα για την δημιουργία happenings, μέσα στον ιστό της πόλης, με θέμα την αναζήτηση της λύσης του αινίγματος του ανθρώπου που ξαναθέτει σήμερα η σφίγγα. Η τωρινή κοινωνία, με τις σημερινές τεχνολογικές προκλήσεις, κοινωνικοοικονομικές συγκρούσεις, και πολιτισμικές συγχωνέυσεις προκαλούν την καλλιτεχνική έκφραση στην απόδοση ενός νέου νοήματος της ανθρώπινης υπόστασης. Η τωρινή μας απάντηση μπορεί να καθορίσει το βιώσιμο (και με ποιους όρους) ή το αδιέξοδο των ανθρώπινων επιλογών.

Πράξη: Ψηφιακές εικόνες|Προβολή στο γλυπτό της Σφίγγας
15 Αυγούστου - 30 Σεπτεμβρίου 2015

Διεθνές κάλεσμα για τη δημιουργία ψηφιακών εικόνων πάνω στο αίνιγμα της Σφίγγας "τι είναι ο άνθρωπος;".Οι εικόνες θα προβληθούν στα φτερά του 6μετρου γλυπτού της Σφίγγας της 5ης πράξης, που θα τοποθετηθεί στην είσοδο της πόλης στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, όπου ο Οιδίποδας ξέπλυνε τα χέρια του από το αίμα μετά το φόνο του πατέρα του.

Πράξη: GRAFFITI
20 Ιουλίου - 31 Αυγούστου 2015

Παρεμβάσεις graffiti σε επιλεγμένους τοίχους μέσα στην πόλη με σκοπό την αισθητική ανάδειξη του χώρου μέσα από την σύνδεση και την συνομιλία με τα ιστορικά-πολιτιστικά χαρακτηριστικά του κάθε χωρικού σημείου. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν από τοπικές ομάδες γραφιστών και καλλιτέχνες graffiti.

Πράξη: Φωτογραφία
1η Αυγούστου - 31 Αυγούστου 2015 (Πολίτες)
23 Μαϊου - 13 Ιουνίου 2015 (Μαθητές)            παρουσίαση έργων>>

Εκθέσεις έργων φωτογραφίας πολιτών και μαθητών σε αναζήτηση της οντολογικής ταυτότητας του κατοίκου μέσα από την συνομιλία με το πολιτισμικό απόθεμα της πόλης. Η συνομιλία του παρόντος με το παρελθόν θα δώσει τις απαντήσεις για το νόημα του ανθρώπου του μέλλοντος, απάντηση που θα καθορίσει την μοίρα της ίδιας της πόλης που είναι μια σύνταξη κατοίκων.

 

Σε συνεργασία με τον Ελείτροχος - Elitrohos Art Club Greece