ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

SPHINX 2021 biennale

«ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ» / «ANTIGONE, LIMITS AND BORDERS»


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:


Α. ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ ΑΝΤΙΓΟΝΗ - ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ”

Β. ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΑΝΤΙΓΟΝΗ”

Γ. ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Δ. ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΕΙΑΣ – εν εξελίξει εικαστική εγκατάσταση.

2 έως 17/10/2021. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, Δίρκης 23, Θήβα. Ανοιχτά Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 6-8 μ.μ., Σάββατο 11 π.μ.-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. , Κυριακή 11 π.μ.-2 μ.μ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Σάββατο, 2/10, 6 μ.μ.


Ε. ΣΥΜΠΟΣΙΟ με τίτλο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ”,

9/10/2021, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, πρωί και απόγευμα.

ΣΤ. “ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ. O Σύγχρονος Πολιτισμός και η Παράδοση των Κειμένων». Έκθεση 40 Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών και θεωρητικών.

Το έργο είναι μια παραγωγή του Ορίζοντα Γεγονότων.

6 έως 30/10/2021, ώρες μουσείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:

Κυριακή 3 Οκτώβρη

12.00. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: H ομάδα δημιουργών Εterofoto προσκαλεί το κοινό του φεστιβάλ να συζητήσουν τα διαχρονικά διλλήματα που εξετάζει η φετινή θεματική.

13.30. Performance σε εικαστική εγκατάσταση με μουσικά όργανα και «τελετουργικό χορό» Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται είναι ένα παραδοσιακό πνευστό της Αυστραλίας με την ονομασία Ντιτζεριντού και ένα φλάουτο. Η διάρκεια της performans είναι περίπου 5 λεπτά.

13.50. Εκπαιδευτικό δρώμενο: “Η Φωτογραφική Πράξη ως Σημασιοδότηση”. Mε το έργο της ομάδας δημιουργών eterofoto στο έργο της «Κρέοντες και Αντιγόνες: ένα bras de faire δίχως νικητή», θα διεξαχθεί workshop για όσες και όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν λίγο καλύτερα το πως μπορούν να δημιουργούν φωτογραφικές εικόνες που να εμποτίζονται με συγκεκριμένη σημασία.


(Θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις)