Πράξη 5η | ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ

Το έργο στο οποίο αναφέρεται είναι ανωνύμου συγγραφέως και ονομάζεται κατά παράδοσιν «Χριστός πάσχων». Είναι το μοναδικό θεατρικό κείμενο (κέντων) που διασώζεται πλήρως από όλη την βυζαντινή περίοδο. Πρόκειται για υλικό μεγάλης σημασίας για την εξέλιξη του αρχαίου δράματος και αποτελεί σημαντικό αντικείμενο μελέτης για τις σχέσεις του θρησκευτικού δράματος με την αρχαία ελληνική τραγωδία, αλλά και για τον τρόπο που ο άγνωστος συγγραφέας αντιλαμβάνεται

P7080008.JPG

το «θείο». Βασικό στοιχείο που απασχολεί τη θεατρική μας πρόταση, είναι η λειτουργία του χορού και της σκηνικής παρουσίας των θείων μορφών. Η μετάφραση των αποσπασμάτων είναι του Θ. Σταύρου. Στόχος μας είναι να ανιχνεύσουμε την επιβίωση των όποιων δραματικών-τραγικών στοιχείων από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας μέσα από τους βυζαντινούς ύμνους, τα παραδοσιακά μοιρολόγια, τα τραγούδια της ξενιτιάς και τη σύγχρονη μουσική μας ιστορία.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Μαρία

Φραγκή

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Στέφανος Γανωτής

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Άννα Μαχαιριανάκη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Στέφανος Γανωτής, Κατερίνα Γραμματικάκη, Μαρία Δελημάρα, Ευασία Κουτουλάκη, Μαρία Ξυπολυτά, Γιάννης Κουρής, Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου, Δώρα Μασλίντση, Αφροδίτη Πεβερέτου, Κωνσταντίνος Τζουάνας, Κατερίνα Σιδερίδου.

Εικαστικές συνθέσεις:Αναστάσης-Παναγής Μελέτης

MOYΣΙΚΟΙ:

Ηλίας Αλεξόπουλος, Νικηφόρος Γανωτής, Παναγιώτης Γανωτής,

Στέφανος Γανωτής

Κυριακή 19 Ιουλίου, ΘΗΒΑ, Θέατρο Μοσχοποδίου "Μελίνα Μερκούρη, 8:45 μ.μ.