Πράξη 5η | ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ

Το έργο στο οποίο βασιζόμαστε είναι ανωνύμου συγγραφέως και ονομάζεται κατά παράδοσιν «Χριστός πάσχων». Είναι το μοναδικό που διασώζεται από όλη την βυζαντινή περίοδο. Ως έργο μεγάλης σημασίας για την εξέλιξη του αρχαίου δράματος, αποτελεί σημαντικό υλικό μελέτης σχετικά με τις σχέσεις του θρησκευτικού δράματος με την αρχαία ελληνική τραγωδία, αλλά και με τον τρόπο που ο συγγραφέας αντιλαμβάνεται το «θείο». Βασικό στοιχείο που απασχολεί τη θεατρική μας πρόταση, είναι η λειτουργία του χορού. Στόχος μας είναι να ανιχνεύσουμε την επιβίωση των όποιων δραματικώντραγικών στοιχείων από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας μέσα από τους βυζαντινούς ύμνους, τα παραδοσιακά μοιρολόγια, τα τραγούδια της ξενιτιάς.


Συντελεστές: ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑ. Η ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑ, εδώ και πολλά χρόνια, συγκεντρώνει τον παραδοσιακό πλούτο της Ελλάδας σε συνδυασμό με τις ανάλογες πορείες άλλων πολιτισμών κυρίως μέσα από την τέχνη και πιο ειδικά το χορό και το τραγούδι.Ψυχή του συλλόγου και ακούραστος εμπνευστής του είναι ο Στέφανος Γανωτής που ερευνά και διδάσκει ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει σε διεθνή και τοπική κλίμακα το έργο του.


ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Μαρία

Φραγκή

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Στέφανος Γανωτής

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Άννα Μαχαιριανάκη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Στέφανος Γανωτής, Κατερίνα Γραμματικάκη, Μαρία Δελημάρα, Ευασία Κουτουλάκη, Μαρία Ξυπολυτά, Γιάννης Κουρής, Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου, Δώρα Μασλίντση, Αφροδίτη Πεβερέτου, Κωνσταντίνος Τζουάνας, Κατερίνα Σιδερίδου.

Εικαστικές συνθέσεις:Αναστάσης-Παναγής Μελέτης

MOYΣΙΚΟΙ:

Ηλίας Αλεξόπουλος, Νικηφόρος Γανωτής, Παναγιώτης Γανωτής,

Στέφανος Γανωτής


Κυριακή 19 Ιουλίου, ΘΗΒΑ, Θέατρο Μοσχοποδίου "Μελίνα Μερκούρη, 8:45 μ.μ.